Skladniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 10 pieczarek
- 1 duża cebula
- 6 plastrów sera żółtego
- sól
- imbir
- kardamon
- bazylia
- pieprz
- majeranek
- lubczyk
Wykonanie:
Filet pokroić wzdłuż, tak żeby powstało 6 kotletów.
Rozbić je delikatnie tłuczkiem,
położyć na blachę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z peczarkami,
które należy doprawić przyprawami.
Następnie wyłożyć na surowych kotletach a na to ser.
Piec 15 minut w 190 st. Celsjusza.
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 10 pieczarek
- 1 duża cebula
- 6 plastrów sera żółtego
- sól
- imbir
- kardamon
- bazylia
- pieprz
- majeranek
- lubczyk
Wykonanie:
Filet pokroić wzdłuż, tak żeby powstało 6 kotletów.
Rozbić je delikatnie tłuczkiem,
położyć na blachę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z peczarkami,
które należy doprawić przyprawami.
Następnie wyłożyć na surowych kotletach a na to ser.
Piec 15 minut w 190 st. Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz